matthewojonna.blogg.se

Here our family and friends can follow our adventures traveling the world! Här kan ni följa med på vår resa genom Amerika, central Amerika, tropiska öar och slutdestinationen Australien..

Panama - Casco

Kategori: Allmänt

Vi besökte den berömda fiskmarknaden i utkanten av Panama. Jag fick äran att hålla i denne mans middag, blev dock mindre glad när jag insåg att jättekrabban levde och kunde knipsa av mina fingrar...
Efter fiskmarknaden vandrade vi upp i Panamas berg och regnskog vilken är berömd för sengångare och apor trots att den är belägen endast ett stenkast från staden. 
Efter en timme hade vi tagit oss upp till toppen där vi kunde se hela staden från  båda sidor. Dock lite besvikna över att inte få se några sengångare.. 
 
Vi var självklart tvungna att träna lite uppe på toppen, (efter att ha promenerat förbi ett gäng som körde hårdträning upp för hiking leden kände vi oss lite lata, haha)
 
När vi skulle gå hem från bergen tänkte vi ta en genväg, smart idé tyckte vi! Vi började gå men en taxi chaufför stoppade oss och sa att det inte är säkert för turister att vandra igenom detta område- men om ni vill kan jag ta er till ert hostel för bara 6 dollar. Vi ville inte betala 6 dollar för 1 km, så vi tackade nej och vandrade vidare. 50 meter hann vi gå innan vi blev stoppade av två militär snubbar. Hey! Where are you going? Muy dangerous! No place for tourists! Okej tänkte vi, får väl ta taxin för 6 dollar. Innan vi hann vända om stoppade militären en polisbil och vi fick skjuts av de mycket glada poliserna igenom ett område väldigt få fått chansen att se. Snacka om att vi var exalterade när vi hoppade ut ur polisbilen precis framför vårt hostel, sparade 6 dollar gjorde vi också;)
 
 
 
 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: